Daily press


Antiglobalistenproject is beste kunstwebsite

De Standaard, belgain daily newspaper
14.03.2002

article about:
culture2001 award for the best Belgian cultural web-site

award by:
Stichting Kunstpromotie

article:
BRUSSEL -- WorldDebt, een subversief project dat aanleunt bij de antiglobalistische beweging, is volgens de Stichting Kunstpromotie de beste kunstwebsite van Belgische makelij. De winnaar van de .culture2002-prijs werd door een jury gekozen uit 269 inzendingen, ruim het dubbele van vorig jaar, toen deze wedstrijd voor het eerst werd georganiseerd.

De winnende site, een artistiek samenwerkingsverband tussen de Amerikaan John Knight, het Brusselse designbureau LAb[au] en Encore Bruxelles, maakt gebruik van computeranimatie en is modern vormgegeven, maar niet bepaald een toonbeeld van grafisch geweld. De jury looft vooral het concept: het gebruik van een globaal medium als het Internet om zaken als economische schuld en morele verantwoordelijkheid aan de orde te stellen.

De trofee voor beste culturele website gaat naar Metamore.net, een virtuele ontmoetingsplaats die het evenmin van technisch vernuft moet hebben, maar waar volgens de jury verrassende ontdekkingen kunnen gedaan worden. De site van AviationFactory, die tot meest artistieke bedrijfswebsite werd uitgeroepen, zit wel vol technische snufjes. Het is een gedurfde manier van het bedrijfje om hun activiteit, het organiseren van bedrijfsvluchten, onder de aandacht te brengen. Tot slot werd er dit jaar ook een publieksprijs in het leven geroepen, gebaseerd op de voorkeur van ruim 13.000 Internetgebruikers. Die ging naar de website van het communicatiebureau Markee, dat het nipt haalt van de popgroep Zita Swoon.

Contact Store Facebook Projects pdf en | fr | nl
History

Metalab02 History Navigator (requires the Adobe Flash Player 8+).